Tekmovalci

Začetki agilityja v društvu segajo v leto 1995. Takrat je društvo imelo že dva tekmovalca v tej disciplini, in sicer: Zvonko Vučko in kraški ovčar Pino ter Marija Kralj z nemško ovčarko Neno. Istega leta pa je bila v okviru našega društva organizirana prva tekma v agilityju, kateri so vsako leto sledile tekme za DP ali Prleški klopotec, ter kasneje tudi pokalne tekme. Zadnja leta smo prirejali celo dve ali tri tekme letno. Običajno smo tekme organizirali na našem poligonu v Lukavcih, zadnja leta pa smo to športno kinološko disciplino predstavili tudi na sejmu Lov v Gornji Radgoni, v zimskem času smo prav tako na sejmišču v Gornji Radgoni organizirali tekmo v dvorani. Prirejali smo tudi tekme v mestnem parku v Murski Soboti v sklopu Soboških dnevov ali pa kot samostojno prireditev.

Bolj intenzivno smo se s to disciplino v društvu začeli ukvarjati leta 2001, ko se je Zvonku Vučku, ki je takrat že treniral z malinojem Rexom, pridružila še Aleksandra Horvat z borderko Kalo. Njuni skupni treningi so bili zametek močne agility ekipe, ki jo premoremo še danes. Tako smo leta 2003 pričeli s tečaji agilityja pod vodstvom Aleksandre Horvat in od takrat jih izvajamo vsako leto spomladi in jeseni.
Zadnjih nekaj let je vodja tečaja Zvonko Vučko. Nekateri tečajniki opravijo le tečaj, večina pa je danes uspešnih tekmovalcev na katere smo zelo ponosni.
Tako so se postopoma oblikovali tekmovalci v tej disciplini, ki pa so seveda svoje znanje in izkušnje nadgrajevali na tekmah, treningih in seminarjih.

Agility je v društvu v porastu, saj vsako leto beležimo več tekmovalcev in vsako leto dosegamo boljše rezultate. Vse več je tekmovalnih parov, ki tekmuje v najvišjem nivoju. Naši tekmovalci so enakovredni tekmovalcem ostalih društev, kjer ima agility daljšo preteklost in večjo podporo.

V aglityju so do danes za društvo tekmovali (po abecednem vrstnem redu):

Alja Budja  Chappi (nemški špic)
Nastja Feguš Lola (mešanec)
Aleksandra Horvat Kala  (border collie)
  Hit  (border collie)
Vreni Keller Nico (avstralski ovčar)
Roland Kolenko Ammy (parson rusell terier)
  Kira (parson rusell terier)
  Me (parson rusell terier)
Darja Koša Bodri (border collie)
  Reily (border collie)
Marija Kralj Nena (nemški ovčar)