O agilityju

Disciplina Agility ima vedno več navdušencev - tekmovalcev in gledalcev.

Ta relativno mlada kinološkošportno disciplina se vse bolj uveljavlja in zavzema vse večji pomen tudi v ŠKD Ljutomer - Križevci.

Kaj je bistvo agilityja?

Pes po navodilih vodnika premaguje različne ovire postavljene v določenem zaporedju. Pri tem se vodnik psa ne sme dotakniti, usmerja ga le z vidnimi in slišnimi znaki oziroma ukazi. Psi se učijo premagovati različne ovire kot so: višinske ovire, dvojne višinske ovire, most, gugalnica, miza, ohlapni tunel, guma, togi tunel, slalom, daljinec ali skok v daljino, palisada, zid ali stena.

Kateri psi so primerni za agility?

Vsi psi z voljo do dela, z osvojenim osnovnim znanjem poslušni in vodljivi. Vsekakor pa psi ne smejo kazati agresije do ljudi ali drugih psov.
V agilityju lahko tekmujejo tako pasemski psi kot tudi mešančki. Edina omejitev je, da se svetovnega prvenstva v agitlityju lahko udeležijo le pasemski psi.

Kaj pa vodniki?

Ljudje z voljo do dela s psi in z voljo do gibanja so primerni. Starostnih omejitev ni, tako so agility tekmovalci od osnovnošolcev pa do tistih, ki so že krepko zakorakali v sedemdeseta leta.

PRIJAVNICA ZA TEČAJE

Na tečaj šolanja psa se lahko prijavite tako, da izpolnite E-PRIJAVNICO. 

Izpolni prijavnico →